Vissza

Audience Targeting 2.rész

  Márta Molnár

  2015.07.08. 15:18

Az Audience Targeting csomag 3 megjelenítő portletet tartalmaz:
  • User Segment Content Display
  • User Segment Content List
  • Campaign Content Display

Nézzük sorjában.


A User Segment Content Display beállítását a Configuration menüben tudjuk elvégezni. A Content Selection fül alatt meg kell adnunk a megjelenítendő tartalmat és azokat a feltételeket, ami alapján meghatározzuk a célcsoportot. A felhasználóra vonatkozó rész, hogy a felhasználó beletartozik vagy sem az összes vagy néhány felhasználói szegmensbe amit megadtunk. Ha további szabályokat szeretnénk hozzáadni, erre is van lehetőség, továbbá elérhető egy Otherwise opció is, amely a feltételekre nem illeszkedő felhasználókat jelenti. Itt megadjuk hogy mely tartalmat láthatják vagy esetleg nem jelenítünk meg nekik semmit.
A Display Settings fül alatt a megjelenítési beállítások találhatók, ahol a Full Content és a Rich Summary template-ek közül választhatunk. Ha definiáltunk ADT-t (Application Display Template), akkor akár az is kiválaszthatjuk.
 
A User Segment Content List beállításai szintén a Configuration alatt található. Itt lényegesen egyszerűbb a dolgunk, csak a tartalom típusát kell kiválasztanunk. Ez lényegében úgy működik ,mint egy Asset Publisher. A felhasználói szegmenseknek megfelelően jeleníti meg a tartalom listát, az általunk megadott megjelenítési beállításokkal. De honnan tudja, hogy az adott tartalom melyik User Segmenthez tartozik?
Az Audience Targeting telepítésével a tartalmak szerkesztésénél a Categorization menüpont alatt lehetőségünk van a User Segment kiválasztására. Így tehát egy új vagy már meglévő tartalmunknak beállíthatjuk, hogy mely felhasználói szegmenshez tartozik és így a megjelenítéséről a User Segment Content List portlet máris gondoskodik.
 
A Campaign Content Display a kampányok megjelenítésére szolgál. A konfigurálásánál ki kell választanunk, hogy melyik már előre definiált kampányhoz mely tartalmat szeretnénk megjeleníteni. Itt is igaz, hogy több szabály megadható és van lehetőség Otherwise megadására.  
 
Az Audience Targeting csomag tartalmaz még egy szimulátort is, ami segítségével leellenőrizhetjük, hogy megfelelően határoztuk meg a felhasználói szegmenseket vagy hogy jól konfiguráltuk-e a tartalom megjelenítőket.


Összegezve ez egy nagyon jó kis cucc. Gyorsan konfigurálható, minden eszközt tartalmaz amivel célzott tartalmat kaphat a felhasználónk. A kampányoknál nyomon követhetjük, hogy mennyire volt sikeres, a szimulátor segítségével biztosak lehetünk benne hogy a jó tartalmat kapja meg a felhasználó, így már csak a marketingesek feladata hogy mit és kinek szeretnének "eladni".

Audience Targeting Part #1

 


   

Megjegyzések
Még nincsenek hozzászólások. Légy első!

Blog kategória

Címkefelhő

Legutóbbi bloggerek

Bálint Mészáros
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2019.06.11.
Adrienn Keszőcze
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2019.05.28.
György Retek
Bejegyzések: 11
Csillagok: 19
Dátum: 2019.05.14.
Kálmán Bohus
Bejegyzések: 3
Csillagok: 0
Dátum: 2019.04.29.
Tamás Molnár
Bejegyzések: 7
Csillagok: 11
Dátum: 2019.03.18.

Kapcsolat