Vissza

Célzott tartalom megjelenítés Liferay Portálon

  Bernadett Bertalanné Szemes

  2015.07.29. 17:02

Magas a portálról lepattanó látogatók száma? Nem töltenek elég időt a felhasználók az oldalon?

Talán nem kaptak megfelelő tartalmat, amiért maradtak volna…

Az Audience Targeting marketing szempontból az utóbbi idők egyik legütősebb Liferay Portál fejlesztése.

Az applikáció segítségével a portálunkra látogatókat az általunk meghatározott szempontok szerinti felhasználói szegmensekbe sorolhatjuk, majd azoknak célzott tartalmakat szolgáltathatunk. Jól hangzik, ugye? S ez valójában nemcsak jól hangzik, de nagyon egyszerű is…

A fejlesztésnek köszönhetően a portálon felhasználókra szabott, speciális tartalmakat jeleníthetünk meg, a látogatók életkora, neme, site-on tanúsított magatartása, social média jellemzői és egyéb információi alapján. Ennek kettős haszna van:

A látogatók személyre szabott felhasználói élményben részesülnek, mivel olyan tartalmakkal találkoznak, amelyek igazán vonzóak és érdekesek számukra. A vállalat pedig csak profitálhat ebből…

A marketingesek számára egyre nagyobb kihívást jelent a célcsoportjukkal való kapcsolat kialakítása, az online párbeszéd fenntartása. A célzott tartalomszolgáltatásnak köszönhetően a vállalat a portálján keresztül hitelesen tud kommunikálni nemcsak az ügyfeleivel, partnereivel, de az alkalmazottaival és egyéb felhasználókkal is.

A marketingesek célzott kampányokat indíthatnak az egyes felhasználói szegmensekre specifikáltan, s meghatározhatják azok időszakát is. A kampányok hatékonyságáról riport készíthető, valamint nyomon követhetőek a felhasználói tevékenységek és aktivitások is.

Milyen kampányokról van szó pontosan?

Vegyük a legegyszerűbb esetet, amikor a látogató érdeklődési körébe tartozó terméket vagy szolgáltatást szeretnénk a figyelmébe ajánlani. Legyen ez most egy közelgő zenei eseményt. A jegyvásárlásról szóló hirdetés a beállításaink után csak annak a felhasználói szegmensnek fog megjelenni, akinek az érdeklődési körében szerepel a zene és mondjuk életkora alapján is beleesik abba a tartományba, amit megadtunk. 

Az applikáció segítségével könnyen beállítható az is, hogy a website-unkra először érkező látogatók más tartalommal találkozzanak, mint azok, akik már visszatérő látogatók.

A kampányok beállításának és tartalommegjelenítési lehetőségeknek csak a marketingesek képzelete szabhat határt…


   

Megjegyzések
Még nincsenek hozzászólások. Légy első!

Blog kategória

Címkefelhő

Legutóbbi bloggerek

Tamás Molnár
Bejegyzések: 8
Csillagok: 11
Dátum: 2019.07.16.
Tibor Sánta
Bejegyzések: 5
Csillagok: 2
Dátum: 2019.06.27.
Bálint Mészáros
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2019.06.11.
Adrienn Keszőcze
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2019.05.28.
Bernadett Bertalanné Szemes
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2019.05.27.

Kapcsolat