Vissza

Webinar: Resource management egy adatvezérelt HR szervezetben - 2017.06.28.

  Kata Rozmis

  2017.06.14. 16:00

“Without data, you’re just another person with an opinion”
- Edwards Deming, amerikai statisztikus, tanácsadó

Ahogyan az operatív HR-t felváltotta a 2000-es években a stratégiai HR, úgy a jelen igényeinek kiszolgálása egyre inkább elképzelhetetlen anélkül, hogy adat-vezérelt, analitikus HR-t építenénk fel. De mit is takar a manapság egyre elterjedtebb „HR Analytics” kifejezés? Röviden összefoglalva mérőszámok és elemzések készítése illetve felhasználása, a szokásos riporting és menedzsment-kiszolgáló feladatokon túl / helyett.

Regisztráció a webinárra!

Természetesen hatékony támogató eszköz nélkül nem lehet ezt kialakítani, hiszen az első lépés, hogy időt szabadítsunk fel az elemzésre, az összefüggések megkeresésére, a megfelelő kérdések megválaszolására.

Miért van erre szükség? Mégis melyiket választanánk, ha tehetnénk: Reaktív riportgyártás VAGY proaktív, előre jelző elemzések?

Ennek az új fajta HR-(szemlélet)nek legfőbb előnye amellett, hogy a rendszeres riportokat (HR Monitoring) szinte teljesen automatizálhatjuk, sokkal könnyebben és hamarabb felfedezhetők kezelendő problémák, így van időnk reagálni rá. A transzparencia beépül a szervezet működésébe az által, hogy minden összefüggés, és háttéradat elérhetővé válik.

Kérdések megválaszolása

De ez még csak a kezdet. Hiszen minden valamire való analitika egy kérdéssel kezdődik. pl:

 • Milyen recruitment csatornákba fektessünk?
 • Kik azok a kollégák, akik várhatóan egy éven belül felmondanak?
 • Mivel érjük el, hogy a dolgozóink motiváltak/elkötelezettek maradjanak?
 • Mi kerül többe - megtartani a dolgozókat vagy újakat felvenni / felvenni egy juniort és kiképezni, vagy tapasztalt szakembert felvenni magasabb bérért?

Egy adat-vezérelt HR szervezetben ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához nem kell a megérzéseinkre, személyes tapasztalatainkra támaszkodnunk. Hiszen minden információ a rendelkezésünkre áll, és csak fel kell építenünk egy megfelelő analitikát, amivel megtaláljuk a választ.

Az, hogy ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket meg tudunk válaszolni (mert rendelkezésünkre áll az idő és a technológia) egészen más fajta döntéseket fog eredményezni.

Melyik HR szakember ne álmodott volna még egy olyan megoldásról/platformról, ami az összes felhasználandó adatunkat egyszerre tartalmazza, és ezek bármilyen struktúrában kinyerhetők, amire éppen az adott elemzéshez szükség van? Vagy arról, hogy van ideje valódi problémákat megoldani ahelyett, hogy ad-hoc riportokat gyárt éppen aktuálisan "égető" kérdések kapcsán?

Hogyan támogatja ezt a Tableau? Konkrétan létrehozható egy személyre szabott mégis közös platform, ami önkiszolgáló módon működik. Mindenki a saját igényei szerint használhatja / tovább elemezheti / részletezheti az elkészített elemzéseket.

Ezen felül a Tableau az automatizmusaival, a beépített analitikával, kalkulációkkal, vizuális elemzés lehetőségével olyan hatékonnyá teszi a rendszeres riportok elkészítését, hogy ezzel időt szabadít fel a további feladatokra. Arról nem is beszélve, hogy az elkészült elemzések minden eszközről (mobilról is) elérhetők, „live” kapcsolattal felépítve pedig minden pillanatban aktuálisak.

A webinar-on egy Tableau-ban felépített „Resource Management” dashboard segítségével áttekintjük, hogy ez az eszköz hogyan járul hozzá a hatékonyabb HR működéshez - ahhoz, hogy a HR riportgyártás helyett stratégiai partnere legyen az üzletnek és értéket teremtsen.

Amiről szó lesz:

 • Előrejelzések, trendek a fluktuáció és a munkaerőfelvétel területén
 • Hogyan tudunk hatékonyan tervezni és az előrehaladást monitorozni
 • Hogyan tudjuk könnyebben és hamarabb felfedezi kezelendő problémákat
 • Elkészült elemzések megosztása, kooperatív munka közös adatokon
 • Könnyen értelmezhető és a lényegre fókuszáló megjelenítés
 • Értékes felismerések ad-hoc elemzésekkel
 • “What-if” analízis
 • Idő alapú elemzések
 • Hogyan gyorsítják és könnyítik meg az elemzést a beépített kalkulációk

Regisztráció 

Addig is egy kis ízelítő az előadásról:


   

Megjegyzések
Még nincsenek hozzászólások. Légy első!

Blog kategória

Címkefelhő

Legutóbbi bloggerek

Bálint Mészáros
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2019.06.11.
Adrienn Keszőcze
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2019.05.28.
György Retek
Bejegyzések: 11
Csillagok: 19
Dátum: 2019.05.14.
Kálmán Bohus
Bejegyzések: 3
Csillagok: 0
Dátum: 2019.04.29.
Tamás Molnár
Bejegyzések: 7
Csillagok: 11
Dátum: 2019.03.18.

Kapcsolat