Vissza

Online előadásunk HR Resource management témában

  Kata Rozmis

  2017.07.04. 12:45

Június 28-án megtartottuk első online előadásunkat az önkiszolgáló üzleti intelligenciáról - HR, azaz konkrétan resource management témakörben.

A résztvevőink között recruiterek,HR managerek és más üzleti területről érkező szakemberek is voltak. 

Az előadás fókuszában a HR riportok automatizálása, önkiszolgálóvá tétele és az ezzel nyert időben felépíthető elemzések álltak. Egy rövid bevezetővel kezdtünk a HR analitika és a Tableau mint eszköz előnyeiről, utána pedig egy felepitett megoldáson vettük végig, hogy milyen lehetőségeket ad a HR-nek egy BI eszköz bevezetésé.

Az automatizált, minden szükséges adat forráshoz közvetlenül hozzákapcsolt riportokon túl vizuális megjelenítéssel támogatott monitoring  volt az első témánk. Majd azzal foglalkoztunk, hogy hogyan nyerhetünk ki az adatainkból olyan információkat, ami segít a menedzsmentnek a stratégiai feladatok meghatározásában, döntések meghozásában. A Tableau határozott előnyé más ilyen eszközökhöz kepést, hogy beépített analitikájával, kalkulációkkal, megjelenítési módokkal egyszerűvé teszi az adataink felfedezését. így olyan területeken juthatunk tényekhez es információhoz, ahol eddig a megérzéseinkre hagyatkozva tudtunk csak döntéseket hozni - mi motiválja a dolgozóinkat, mivel növelhetjük a megtartási arányt stb.

Végül pedig egy gyors bemutatóval zártuk az online szereplést, ahol a Tableau képességeit demonstráltuk az idő dimenzió kezelésétől az automatikus megjelenítés-optimalizáláson keresztül a visszavonás leehetőségéig (ami teljesen egyedi és olyan szabadságot ad nekünk az adataink felfedezése közben, mint semmilyen másik eszköz).

Az előadásból egy kis izelítőt a  Youtube csatornánkon találsz

A teljes anyagot pedig letöltheted ITT

 

A bemutatott megoldás elérhető interaktív formában a Tableau Public-on.

Ha tetszett, gyere el további eseményeink valamelyikére vagy vedd fel velünk a kapcsolatot.


   

Megjegyzések
Még nincsenek hozzászólások. Légy első!

Címkefelhő

Legutóbbi bloggerek

Pál Dobosi
Bejegyzések: 3
Csillagok: 0
Dátum: 2021.01.13.
László Németh
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2020.11.17.
Bernadett Bertalanné Szemes
Bejegyzések: 2
Csillagok: 0
Dátum: 2020.10.20.
Sándor Salamon
Bejegyzések: 1
Csillagok: 0
Dátum: 2020.10.14.
Adrienn Keszőcze
Bejegyzések: 2
Csillagok: 0
Dátum: 2020.09.25.

Kapcsolat